Monday, January 26, 2009

Hakikat Cinta


Dayang Nurfaizah

Hakikat Cinta

Usah di kesal yang berlaku
Saat ku lafaz kata pemutus
Tiada gunanya segala alasan
Takkan ku berundur walau seketika

Tak perlu merayu pada hati ini
Tak perlu lagi aku menangisi
Takdir menentukan kitakan berpisah
Terimalah hakikat cinta kita

( korus )
Pedihnya semalam masih ku terasa
Luka yang berdarah mengalir kesakitan
Hati yang kecewa menangis sedih
Di hiris pilu
Jiwa meronta hiba
Tak bisa putuskan kemahuan hati
Yang menyeksakan diri
Namun kekuatan yang masih tersimpan
Terlepaslah daku dari derita

Usah disebut kisah yang lalu
Tertutup sudah pintu hatiku
Cukuplah bagi ku Tuhan Maha Esa
Hanyalah dia penawarku

( ulang korus hingga akhir )

MASA mula2 dgr lagu nie time nie form4 ke 5 cam tu...entah la time tu x rasa nak bercinta lagik but entah la lagu nie sgt sedih...lirik dia pun cam nak menyatakan hati dia sakit dan pedih bila kekasih kita buat hal..so kawan2 jgn la kita lukan hati org lain kerana sakit nyer hanya tuhan saja yg tahu..enjoyssss


1 comment: